Harmony No.21 -Lotiune de corp hidratanta

50 lei

in stoc

Categorie:
Cosmetice naturale

O cremă pentru corp, care se absoarbe ultra-rapid, și transformă pielea uscată într-una catifelată, calmează pielea sensibilă. Totodată regenerează excelent pielea descuamată, iritată, deoarece introduce în straturile pielii niște vitamine și substanțe active benefice.

Ingrediente: ulei de sâmburi de șofrănel, ulei de avocado*, ulei de migdale*, unt de cacao*, vitamina E, ulei esențial de portocale dulci, scualena de măsline *Este un ingredient de origine 100% din agricultură organică. Este o materie primă naturală, organică (bio), dispune de certificat Ecocert Greenlife/Cosmos.

Ulei de sâmburi de șofrănel: specialitatea uleiului de șofrănel constă în conținutul ridicat în acid linoleic și componente de vitamine. Este unul dintre foarte rare uleiuri vegetale, care conțin în cantitate notabilă vitamina K, vasoprotector și întăritor de capilare. Se poate recomanda pentru toate tipurile de piele. Datorită concentrației ridicate în acizi grași nesaturați aparține la uleiuri ușor absorbabile. Are efect antiinflamator și antibacterian. Șofrănelul, prin regenerarea și întărirea stratului de barieră, scade eliminarea apei prin evaporare, asftel hidratează pielea. Este un antioxidant puternic, prin care împiedică procesele de inflamație, crește capacitatea pielii de reținere de apă și reduce efectele oxidative nocive, care ar cauza îmbătrânirea timpurie a pielii. Producere: prin extracție/presare din semințele plantei, după care, prin rafinare, se deodorizează și se extrage rășina.

Ulei de avocado: are efect regenerant, restructurant și vindecător, totodată inhibă îmbătrânirea pielii. Datorită structurii sale speciale protejează pielea de influențele externe dăunătoare, și rezultă un ten catifelat și elastic. Producere: pulpa fructului este strivită și centrifugată prin metode mecanice la rece.

Ulei de migdale: datorită absorbției sale ușoare și profunde regenerează și întărește bariera protectoare a pielii și crește conținutul de apă al straturilor profunde. Producere: prin presare la rece din semințe.

Unt de cacao: împiedică formarea vergeturilor și menține elasticitatea pielii. Producere: boabele de cacao sunt măcinate și presate; untul extras prin această metodă este filtrat pentru decolorare și deodorizare.

Vitamina E: vitamina E sau tocoferolul este esențial pentru sănătatea pielii. Vitamina E este prezentă în părțile lipidice ale peretelui celular. Fiind un antioxidant, protejează substanțele expuse a oxidație. Prin absorbție în piele are rol în prevenirea atacurilor oxidative: în urma efectelor cauzate de radiația UV, aerul poluat, chimicalele în contact cu pielea sau consumate prin alimente, medicamente, precum și de produsele de descompunere ale acestora, moleculele responsabile de structura sănătoasă a pielii și de protecția acesteia, se deteriorează semnificativ.

Ulei esențial de portocale dulci: prin aroma sa crează o atmosferă senină și caldă, ajută la relaxare. Pe lângă acesta, stimulează sinteza de colagen, are efect de netezire a pielii.

Scualena de măsline: este un derivat vegetal pur, extras din uleiul de măsline, care este remarcabil de rezistent împotriva oxidației, și datorită structurii sale similare celulelor epiteliale are o afinitate ridicată față de piele. Este o substanță identică pielii. Pe lângă acest fapt, este un emolient excelent, asemănător enzimelor și lipidelor prezente în piele. Netezește ridurile fine, oferă elasticitate, flexibilitate pielii, regenerează stratul protector lipidic din piele.

INCI: aqua, citrus aurantium amara flower water (neroli water), prunus amygdalus dulcis oil, persea gratissima oil (avocado oil), theobroma cacao seed butter,carthamus tinctorius seed oil (safflower oil), methyl glucose sesquistearate, cetyl alcohol, tocopherol, helianthus annuus seed oil (vitamin e), citrus aurantium dulcis peel oil (sweet orange oil), benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid.