Ready No 25.1 -Deodorant natural roll-on unisex

45 lei

ultima bucata in stoc

Categorie:
Cosmetice naturale

Ești pregătită de ziua de azi? Deodorantul natural Ready te ajută să treci prin zilele grele fără mirosuri neplăcute, totodată acționează în mod special asupra transpirației excesive. Este un deodorant 100% fără substanțe chimice, care susține procesele naturale de detoxifiere ale organismului, și hidratează profund pielea sensibilă în zona axilei. Conține numai substanțe naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, ulei de cocos rafinat, ricinoleat de zinc, ulei de salvie și hidrolat de rozmarin.

Ingrediente: ulei rafinat de cocos, ricinoleat de zinc, betaina, hidrolat de rozmarin, bicarbonat de sodiu, ulei esențial de salvie, pantenol (provitamina B5), ulei esențial de roiniță*, bergamotă, ulei esențial de portocal *Ingredientele provin 100% din sursă organică. Materie primă naturală, organică (bio), cu certificat Ecocert Greenlife/Cosmos Ulei rafinat de cocos: este caracterizat de acizi grași cu catenă scurtă, iar datorită conținutului bogat în fitosteroli fortifică regenerarea stratului de barieră a pielii. Această caracteristică ajută la regenerarea micro-abraziunilor după depilare. Oferă protecție împotriva efectelor nocive din mediul înconjurător, scade probabilitatea iritațiilor, inflamațiilor. Componenții săi, precum acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic, sub pH de 8, inhibă multiplicarea bacteriilor răspunzătoare de descompunerea transpirației, astfel și de apariția mirosurilor neplăcute.

Ricinoleat de zinc: o substanță activă efectivă pentru dezodorizare, pe bază de ulei de ricin și oxid de zinc. Nu inhibă transpirația, dar neutralizează mirosurile apărute în urma descompunerii acestuia de bacterii, astfel oprește apariția mirosului caracteristic de transpirație. Nu are efect antibacterian, nici antifungic, astfel nu dezechilibrează flora naturală a pielii.

Betaina: este un component demn de cosmeticele-minune Phi, datorită efectelor sale hidratante și nutritive. Cunoscută și sub numele științific trimetilglicină, este o sare simplă de amoniu, extrasă inițial din sfecla de zahăr, dar în zilele noastre se poate extrage din mai multe plante. Datorită structurii sale favorabile formează ușor legături de hidrogen cu apa și cu alte molecule, cărora le amplifică solubilitatea. Este un agent umectant, care inhibă evaporarea excesivă a apei din piele, crește sentimentul de piele hidratată. Betaina este un component foarte special pentru pielea sensibilă, deoarece are o capacitate de a reduce sau de a respinge reacțiile neplăcute cauzate de unele substanțe iritabile.

Hidrolat de rozmarin: Este în primul rând un dezinfectant, astringent. Pe lângă acesta, are efect antiinflamator, antioxidant și cicatrizant, dovedit de studii științifice. Totodată, datorită efectului revigorant, tonic, împrospătează pielea obosită și redă vitalitatea sa. Iar în urma stimulării circulației sanguine locale, îmbunătățește metabolismul țesuturilor și susține procesele de regenerare.

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu reacționează atât cu substanțe bazice cât și cu acizi. Prin acest mecanism, bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul capric produs de glandele sudoripare. Scade nivelul transpirației și inhibă multiplicarea bacteriilor răspunzătoare de mirosurile neplăcute.

Ulei esențial de salvie: denumirea are origine latină din cuvântul “salvere”, care înseamnă salvare, vindecare. Are efect antifungic, antibacterian și antiviral. Astfel, acest ulei este foarte efectiv și în cazul infecțiilor bacteriene, deoarece distruge bacteriile și inhibă multiplicarea acestora. Datorită conținutului în camfor și camfen are efect antifungic. Acest ulei inhibă infecțiile fungice nu numai extern, ci și intern. Totodată, substanțele active din compoziția sa ajută la cicatrizare. Ajută la eliminarea grăsimilor din țesuturi.

Panthenol (provitamina B5): are rol important în metabolismul celular și în sinteza de lipide. Este esențial pentru regerenarea continuă a stratului de barieră în piele. Calmant al pielii, antiinflamator, scade cicatrizarea, hidratează și menține hidratarea pielii, încetinește procesul de deshidratare. Are un efect excelent de regenare structurală.

Ulei de roiniță: are efect extrem de benefic asupra pielii și asupra vaselor sanguine, este tonizant. Stimulează circulația sanguină, iar efectul său calmant este foarte util asupra sistemului nervos și al depresiei. Producere: prin distilare din părțile superioare ale plantei.

Bergamotă: fructul de bergamotă aparține plantelor citrice. Fiind foarte amar, nu se consumă, dar este cultivat pentru extragerea esenței din coaja fructului. Este lipsit de molecule fotosensibilizante. Are efect antifungic și dezinfectant accentuat. Uleiul de bergamotă are totodată efect analgezic, datorită conținutului său de beta-cariofilenă (BCP). Conform unei studii din 2007, uleiul esențial de bergamotă inhibă creșterea bacteriilor, a virusurilor și a fungiilor. Astfel, oprește în mod eficient infecțiile, printre care și infecțiile pielii.

Ulei esențial de portocale dulci: prin aroma sa crează o atmosferă senină și caldă, ajută la relaxare. Pe lângă acesta, stimulează sinteza de colagen, are efect de netezire a pielii.

INCI:aqua, rosmarinus officinalis water, glycerin, sodium bicarbonate, cocos nucifera oil, betaine, glyceryl stearat, zinc ricinoleate, panthenol, xanthan gum, cymbopogon flexuosus oil (lemongrass oil), benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid, salvia officinalis oil, citrus aurantium bergamia peel oil, citrus aurantium dulcis peel oil.