Silky No.25.2 -Deodorant natural Roll-on cu lavanda

47 lei

ultima bucata in stoc

Categorie:
Cosmetice naturale

Piele catifelată și protecție timp de 12 ore. Deodorantul Silky este 100% natural, fără substanțe chimice, și ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la oprirea transpirației. Această formulă nouă, specială conține extras de lavandă, care pote fi folosit cu siguranță de toate tipurile de piele, are efect calmant și nutritiv pentru pielea sensibilă a axilei. Iar aroma sa calmantă te va însoți pe întreaga zi. Nu conține alcool, aluminiu sau alte ingrediente dăunătoare.

Ingrediente: Ulei rafinat de cocos, ricinoleat de zinc, Betaina, Apă de lavandă*, Hidrolat de rozmarin, Bicarbonat de sodiu, Ulei esențial de salvie, Panthenol (provitamina B5), Ulei de lavandă. *Ingredientele provin 100% din sursă organică. Materie primă naturală, organică (bio), cu certificat Ecocert Greenlife/Cosmos

Ulei rafinat de cocos: este caracterizat de acizi grași cu catenă scurtă, iar datorită conținutului bogat în fitosteroli fortifică regenerarea stratului de barieră a pielii. Această caracteristică ajută la regenerarea micro-abraziunilor după depilare. Oferă protecție împotriva efectelor nocive din mediul înconjurător, scade probabilitatea iritațiilor, inflamațiilor. Componenții săi, precum acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic, sub pH de 8, inhibă multiplicarea bacteriilor răspunzătoare de descompunerea transpirației, astfel și de apariția mirosurilor neplăcute.

Ricinoleat de zinc: o substanță activă efectivă pentru dezodorizare, pe bază de ulei de ricin și oxid de zinc. Nu inhibă transpirația, dar neutralizează mirosurile apărute în urma descompunerii acestuia de bacterii, astfel oprește apariția mirosului caracteristic de transpirație. Nu are efect antibacterian, nici antifungic, astfel nu dezechilibrează flora naturală a pielii.

Betaina: este un component demn de cosmeticele-minune Phi, datorită efectelor sale hidratante și nutritive. Cunoscută și sub numele științific trimetilglicină, este o sare simplă de amoniu, extrasă inițial din sfecla de zahăr, dar în zilele noastre se poate extrage din mai multe plante. Datorită structurii sale favorabile formează ușor legături de hidrogen cu apa și cu alte molecule, cărora le amplifică solubilitatea. Este un agent umectant, care inhibă evaporarea excesivă a apei din piele, crește sentimentul de piele hidratată. Betaina este un component foarte special pentru pielea sensibilă, deoarece are o capacitate de a reduce sau de a respinge reacțiile neplăcute cauzate de unele substanțe iritabile.

Hidrolat de rozmarin: Este în primul rând un dezinfectant, astringent. Pe lângă acesta, are efect antiinflamator, antioxidant și cicatrizant, dovedit de studii științifice. Totodată, datorită efectului revigorant, tonic, împrospătează pielea obosită și redă vitalitatea sa. Iar în urma stimulării circulației sanguine locale, îmbunătățește metabolismul țesuturilor și susține procesele de regenerare.

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu reacționează atât cu substanțe bazice cât și cu acizi. Prin acest mecanism, bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul capric produs de glandele sudoripare. Scade nivelul transpirației și inhibă multiplicarea bacteriilor răspunzătoare de mirosurile neplăcute.

Ulei esențial de salvie: denumirea are origine latină din cuvântul “salvere”, care înseamnă salvare, vindecare. Are efect antifungic, antibacterian și antiviral. Astfel, acest ulei este foarte efectiv și în cazul infecțiilor bacteriene, deoarece distruge bacteriile și inhibă multiplicarea acestora. Datorită conținutului în camfor și camfen are efect antifungic. Acest ulei inhibă infecțiile fungice nu numai extern, ci și intern. Totodată, substanțele active din compoziția sa ajută la cicatrizare. Ajută la eliminarea grăsimilor din țesuturi.

Panthenol (provitamina B5): are rol important în metabolismul celular și în sinteza de lipide. Este esențial pentru regerenarea continuă a stratului de barieră în piele. Calmant al pielii, antiinflamator, scade cicatrizarea, hidratează și menține hidratarea pielii, încetinește procesul de deshidratare. Are un efect excelent de regenare structurală.

Apă de lavandă: o alegere perfectă pentru toate tipurile de ten, deoarece are efect dezinfectant, regenerant, antiinflamator și calmant pentru piele. Se folosește în primul rând pentru îngrijirea pielii grase, predispusă la acnee. Producere: distilarea inflorescenței

Ulei de lavandă: având numeroase efecte benefice, se folosește pentru ușurarea diferitelor boli ale pielii, pentru regenerarea tenului, pentru facilitarea somnului și calmarea sistemului nervos, dar nu în ultimul rând este preferat datorită aromei sale unice. Producere: distilare, din planta înflorită.

INCI: aqua, rosmarinus officinalis water, lavandula angustifolia flower water, glycerin, sodium bicarbonate, cocos nucifera oil, betaine, glyceryl stearat, zinc ricinoleate, panthenol, xanthan gum, cymbopogon flexuosus oil (lemongrass oil), benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid, salvia officinalis oil, lavandula angustifolia oil.